Home interplej Jana – voda, čaj ili podvala?

Jana – voda, čaj ili podvala?

by cpes.org.rs
foto: Twitter

Putevima interpleja Čokolinda brend se širi u susedstvo.

U danima napetosti zbog dokumenta koji je viđen kao ultimatum Srbiji, u formi navodnog rešenja kosovskog Gordijevog čvora, pojavila se Jana. Na nekom stolu poslužena je flaša osvežavajućeg pića, da li flaša razdora ili flaša spasenja?

Nije sve ni bilo baš najjasnije na snimku flaše u glavnoj ulozi, sa statistima oko stola. Videlo se samo slovo „a“ na etiketi, ali ne bilo kakvo nego upravo znakovito slovo „a“, dovoljno da oko svevideće ugleda zlo iz Hrvatske! Videvši da bi moglo doći do nevolje, statisti su uklonili flašu sa stola (ili sa fotografije) i opasno slovo pretvorili u bezazleno nepostojano „a“.

Možda bi bilo važno ko se sastao da nije mnogo važnije šta se popilo. Najmanje važno je zbog čega su se sastali. A kad se merkalo odakle je došlo posluženje, onda se uzročno-posledičnim metodom interpleja sve objasnilo samo po sebi!

Vest dana više nije bila sastanak opozicionih lidera povodom moguće odluke predsednika Republike Srbije o dramatičnoj promeni stava o statusu Kosova, nego je naslovne strane režimskih medija popunila priča o flaši vode uvezenoj iz Hrvatske. Opozicija je trenutno proskribovana kao tvorac koncepta „ljubavi sa lijepom našom“, a napitak Jana viđen kao svedok nakaradnog koncepta regionalne saradnje i odnosa sa susedima.

I komentari na mrežama koji su pratili ovu senzacionalnu vest takođe su se bavili samo flašom i njenim sadržajem, ističući činjenicu da nije bila poslužena voda nego ledeni čaj Jana. Valja primetiti i to da su čaše na poslužavniku bile prazne, netaknute, pa se piće razdora možda nije ni pilo. Našao se tu i ultrapatriotski komentar da prve reči koje dete nauči treba da budu „mama“ i „Kosovo“.

Interplej pouka glasi: Interplej je konstanta i alat koji traje, a nakon gorke čokolade iz Srbije isperite usta vodom iz Hrvatske!

 

Povezani postovi