Home interplej Nekada se interplej „omakne” i u postupanju državnih zvaničnika sa svojim građanima (Čokolinda)

Nekada se interplej „omakne” i u postupanju državnih zvaničnika sa svojim građanima (Čokolinda)

by cpes.org.rs

– Povodom Dana dubrovačkih branitelja, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je krajem 2016. godine grupi dubrovačke dece uz svoju fotografiju podelila i čokoladice poreklom iz Srbije. Hrvatska javnost je o tome saznala nakon što je to na svom profilu na Fejsbuku obelodanio jedan roditelj uz fotografiju čokoladice. Reč je čokoladici sa pirinčem Mony, koju proizvodi „Pionir” iz Subotice.

https://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/471/svet-poznatih/2553184/kolinda-grabar-kitarovic-deci-podelila-srpske-cokoladice-.html

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izvinila se danas zbog toga što je deci iz Dubrovnika podelila slatkiše poreklom iz Srbije, navodeći da je i sama bila „neprijatno iznenađena”.„Izvinićemo se roditeljima, zamenićemo čokoladice hrvatskim proizvodima”, rekla je upitana da prokomentariše sporni slučaj iz Dubrovnika kad je deci podelila pakete u kojima su bile čokoladice proizvedene u Srbiji. „Veoma sam razočarana jer lično zastupam i podržavam kampanju Kupujmo hrvatsko. U tom paketu su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsednica mora podsticati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi”, rekla je i dodala da je utvrđeno da je jedna od hrvatskih kompanija iz Vukovara pakovala te pakete.

https://www.slobodnaevropa.org/a/28162115.html

  • Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nema ništa protiv da „Podravka” jedan novi proizvod nazove Čokolinda, po aferi koju je u Hrvatskoj izazvala čokoladica iz srpskog „Pionira”. „Rekla sam kolegama iz ’Podravke’: Dajem vam svoju saglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako”, izjavila je predsednica Hrvatske. „Uverena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo na području jugoistoka Evrope nego i na području Zaliva i drugih država. Nek nam država raste, a meni neka se smeju koliko hoće. Zabrinjavaju me, naravno, trendovi lošeg i ružnog jezika, jezika mržnje, ali mene ne može ništa pokolebati”, prenosi portal Indeks.
  • https://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/471/svet-poznatih/3760801/uskoro-novi-podravkin-proizvod–cokolinda.html

Povezani postovi