Home interplej U okolnostima diskrecionih ovlašćenja, državni službenici u svom postupanju posežu za interplej alatima

U okolnostima diskrecionih ovlašćenja, državni službenici u svom postupanju posežu za interplej alatima

by cpes.org.rs

Srpski đaci zbog pečata pet sati čekali na hrvatskoj granici, pa otišli preko Mađarske

U oktobru 2019, učenici Devete beogradske gimnazije proveli su pet sati na hrvatskoj granici, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da puste autobus koji je išao ka Sloveniji, navodno zbog neispravne dokumentacije.

Kao razlog zbog koga učenici Devete beogradske gimnazije nisu mogli da pređu granicu sa Hrvatskom je pečat koji je na dokumentaciju autobusa „udaren” u desnom uglu umesto u levom, rekao je autoprevoznik „Jadran Line” iz Novog Sada zadužen za prevoz dece.

Učenici su iz Beograda krenuli na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od 7 do 12 časova, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da propuste jedan od tri autobusa, navodno zbog neispravne dokumentacije.

„Ovim poslom se bavimo skoro 15 godina i do sada nam se nešto slično nije dogodilo. Autobus poseduje svu važeću dokumentaciju i bez ikakvih problema je završio graničnu proceduru na graničnom prelazu sa Mađarskom”, rekli su za Novosti” nadležni iz kompanije „Jadran Line”.

U želji da učenicima ne propadne ekskurzija, uprava škole je odlučila da „sporni” autobus do Slovenije ode preko Mađarske.

„Bilo je ili da se svi vratimo ili da idemo dužim putem. Odlučili smo se za put preko Mađarske, gde je isti autobus sa navodno spornom papirologijom prešao granicu bez problema”, izjavila je za Novosti Tatjana Šuković, direktorka gimnazije.

http://www.rtv.rs/sr_lat/mladi/obrazovanje/srpski-djaci-zbog-pecata-pet-sati-cekali-na-hrvatskoj-granici-pa-otisli-preko-madjarske_1053913.html

Povezani postovi